November 1, 2021

Selitev pohištva je lahko povsem enostavna!

Pri selitvi imamo kar dosti dela in skrbi. Ne nujno s prestavljanjem in prevažanjem opreme, temveč tudi z raznimi drugimi opravki, ki jih nikoli ne zmanjka. Različne obveznosti nas lahko kar nekoliko presenetijo, zato se vsekakor splača že pravočasno pomisliti na vse, kar bo treba opraviti. Po potrebi pa pokličemo na pomoč strokovnjaka, ki opravlja profesionalne selitve. Ni nujno, da se odločimo za kompletno selitev, najdemo lahko tudi dobrodošle storitve za selitev pohištva.

Izredno koristno je že skladiščenje pohištva

Pogosto se recimo pri selitvi soočimo s tem, da nimamo prostora za skladiščenje pohištva, sploh če selitve ne moremo opraviti v enem kosu ali pa da nova lokacija še ni takoj pripravljena na vselitev. Če imamo cel komplet stanovanjske opreme in pohištva, tega ne moremo enostavno pospraviti kje pri sorodnikih. Potrebujemo kotiček, kjer bo dovolj prostora za varno skladiščenje pohištva za nekaj časa. Na ta način si selitev lahko tudi močno olajšamo, saj bomo veliko bolj fleksibilni – ne bo treba naenkrat prevažati vseh kosov, poleg tega lahko bolje načrtujemo transport. Čisto možno je, da nam bo prav skladiščenje pohištva odprlo nove možnosti za elegantno in ugodno izvedbo selitve, čeprav bi si na prvi pogled morda mislili, da se s tem odpirajo dodatne komplikacije.

Skladiščenje pohištva in druge opreme pri selitvi imajo v ponudbi mnogi selitveni servisi, ki se ukvarjajo tudi z zahtevnejšimi selitvami. Vsekakor je na tem področju pametno koristiti njihove storitve, saj si selitev lahko močno olajšamo. Ni nujno, da bomo vedno potrebovali celovito pomoč, a splača se pobrskati po ponudbi tudi v primeru, da se ne odločamo za kompletno profesionalno izvedbo selitve. Najdemo namreč tudi storitve, kot je skladiščenje pohištva – to lahko tudi sami dobro izkoristimo, rešitev pa bo cenovno zelo ugodna. Tako bomo dobro izkoristili ponudbo, ki nam selitev močno olajša in nas pri delu zelo razbremeni.

selitev4

Selitveni servis ponuja številne koristne storitve

Običajno se selitveni servis povezuje predvsem s celotno izvedbo selitve. To je lahko zelo elegantna rešitev, sploh pri kakšnih zahtevnejših selitvah. Mojstri bodo sami poskrbeli za vse potrebno oziroma bodo prevzeli prav tisto najbolj zahtevno delo, da se sami z njim ne bomo ukvarjali. Pogosto pa lahko pričakujemo, da bo v tak paket vključen tudi nabor dodatnih storitev, recimo razstavljanje pohištva in montaža na novi lokaciji. A če pobrskamo po ponudbi selitvenih servisov, bomo našli še veliko bolj zanimivo zbirko različnih storitev, s katerimi bo tudi cena za selitev lahko nižja, končna izkušnja pa veliko boljša.

Če nimamo posebnih zahtev pri selitvi, namreč lahko veliko dela opravimo kar sami, selitveni servis pa nam pomaga le s kakšnimi posameznimi storitvami. Omenili smo že skladiščenje pohištva, ki je zelo prikladna rešitev za vse, ki prevažajo veliko opreme in potrebujejo prostor za začasno shranjevanje. Bo pa selitveni servis verjetno lahko pomagal tudi na druge načine. Vsak ponudnik ima svojo zbirko storitev, tako da se splača primerjati ponudbo različnih selitvenih servisov, tudi cene se seveda lahko nekoliko razlikujejo. A načeloma lahko pričakujemo, da bodo storitve precej primerljive, nenazadnje imamo pri selitvah vedno podobne potrebe in iščemo podobne rešitve. Kaj to pomeni v praksi?

Selitveni servis gotovo ponuja storitve za prevoz pohištva in opreme, saj je prav to glavno delo, ki ga imamo pri selitvi. Ena možnost je seveda ta, da strokovnjakom prepustimo delo v celoti, druga opcija pa je, da se poslužimo le manjše pomoči. Najdemo lahko ponudbo za najem dostavnega vozila, s katerim selitev opravimo sami. Prav tako lahko ob najemu vozila izberemo še pomoč mojstra, ki se obračuna na uro. Tako lahko sami prilagodimo ponudbo selitvenega servisa in njihove storitve kar najbolje izkoristimo. Sploh, če se na selitev že vnaprej pripravimo in celoten postopek izvedemo brez zapletov.

Eleganten in enostaven prevoz pohištva

Največ dela bo bržkone s prevozom pohištva in opreme. To velja za praktično vsako selitev, saj imamo vedno opravka s prestavljanjem opreme na novo lokacijo. Včasih je prioriteta predvsem ta, da spravimo opremo iz hiše in prostore izpraznimo, v vsakem primeru pa moramo imeti pripravljeno pravo rešitev za prevoz pohištva. Običajno to pomeni tovorno vozilo, ki ga dobimo pri selitvenem servisu, obenem lahko koristimo tudi pomoč selitvenih mojstrov. A prav tako lahko selitev opravimo sami, če ne gre za posebej zahteven postopek.

Prevoz pohištva v lastni režiji

Ena možnost je vsekakor prevoz pohištva v lastni režiji, za kar potrebujemo le ustrezno vozilo in nekaj spretnosti pri razstavljanju in prestavljanju opreme. Pogosto lahko na ta način prepeljemo cel komplet opreme iz stanovanja ali pisarne, če nimamo opravka s kakšno kompleksno opremo, ki je ni mogoče enostavno razstaviti.

Seveda pa bo selitev v lastni režiji nekoliko bolj zahtevna in zamudna, poleg tega se pojavljajo nekatera tveganja. Ne moremo vedno računati na to, da bo izvedba sploh možna, v vsakem primeru pa bomo morali v delo vložiti nekaj več truda. Prevoz pohištva namreč ne vključuje le vožnje, najprej bo treba opremo razstaviti in pripraviti na transport. Nekateri kosi pohištva so kompaktni in jih lahko spravimo kar v avto, za druge potrebujemo tovorno vozilo. Verjetno bo treba opremo odpeljati večkrat, če nimamo velikega prtljažnega prostora. Prav tako moramo seveda pomisliti na montažo pohištva na novi lokaciji, kar spet vključuje kar dosti dela.

Selitev v lastni režiji je vsekakor možna, a pogosto se izkaže za bolj smiselno rešitev možnost, ki jo ponujajo selitveni servisi – ti pogosto opravljajo tudi prevoz pohištva, kar je elegantna rešitev, s katero ne bo veliko dela. Selitveni servis Alemat opravlja takšne prevoze in ponuja pri enostavnih selitvah zelo dobro izkušnjo, predvsem pa tudi ugodno ceno za tiste, ki pač ne potrebujejo kompletne izvedbe selitve.

selitve Alemat

Poseben izziv je občutljivo pohištvo

Omeniti gre še nekatere posebne izzive, s katerimi se srečamo pri selitvi. Morda imamo recimo opravka z občutljivim pohištvom, ki ga sami ne moremo enostavno razstaviti in odpeljati. To so predvsem kakšni starejši kosi dragocenega pohištva, lahko pa tudi pohištvo, ki je pač bolj občutljivo in se lahko hitro poškoduje, tudi če ni veliko vredno. V vsakem primeru je pametno na te kose posebej paziti in jih pri prevozu ustrezno zavarovati. Že pri razstavljanju in prenašanju moramo biti zelo pazljivi, največje tveganje pa obstaja pri samem transportu.

Tu se dober selitveni servis zelo izkaže. Poskrbi za varen in zanesljiv prevoz pohištva, tudi če gre za kakšne dragocene in občutljive kose. Je pa treba za to izbrati dober selitveni servis, ki ima s podobnimi projekti dovolj izkušenj. Pri tem pričakujemo še nekatere dodatne ugodnosti, recimo zavarovanje tovora, kar je vedno dobrodošlo ob izvedbi takšnih selitev.

Dragoceno pohištvo in drugi občutljivi tovori

Poleg pohištva imamo pogosto opravka še z drugimi občutljivimi tovori. Oprema za stanovanje vključuje kar nekaj drobnarij, ki jih lahko hitro poškodujemo, to so recimo kakšni stekleni izdelki, tudi luči in lestenci, ogledala, kuhinjska posoda in podobno. Ponekod imamo tudi razne dodatke, kot je recimo akvarij. Značilen primer občutljivega tovora pa so še večja glasbila, ki so pravi izziv pri selitvi. Selitev klavirja je treba dobro načrtovati, za izvedbo pa se splača izbrati izkušenega selitvenega mojstra. Tudi nekatera druga glasbila so lahko velik zalogaj, ne le zato, ker so velika in okorna, temveč tudi zato, ker so precej občutljiva in dragocena.

Pohištvo torej ni edini tovor, ki ga imamo v mislih pri izvedbi selitve. Predvsem moramo na vse te podrobnosti pomisliti, če nameravamo selitev opraviti sami. Pogosto se izkaže, da se delo veliko bolj smiselno prepustiti strokovnjakom. 

selitev

Splošni pogoji