November 1, 2021

Različni ponudniki zavarovanj – kako se odločiti?

Izbira zavarovanja je lahko prava nočna mora, saj se srečamo z neštetimi možnostmi na tem področju. Najprej se odločamo med različnimi paketi zavarovanj – gotovo poznamo dopolnilno zavarovanje, nato so na voljo mnoga dodatna zavarovanja. Hitro odkrijemo še nezgodno, življenjsko in pokojninsko zavarovanje, razna zavarovanja za avto in dom, celo zavarovanje za hišne ljubljenčke. Na področju zdravstvenih zavarovanj imamo nadalje na voljo posebna zavarovanja za specialistične obravnave, zavarovanje za zobe in še marsikaj drugega. V celotni ponudbi se lahko izgubimo, še preden se sploh lotimo primerjave paketov pri različnih zavarovalnicah.

Zato je pametno, da se pravočasno odločimo za pravo zavarovanje. Osnovno zdravstveno zavarovanje je pri nas obvezno, nato pa se pogosto odločimo še za dopolnilno zavarovanje. Že pri tem je pametno pogledati ponudbo različnih zavarovalnic.

Dopolnilno zavarovanje Triglav

Med najbolj priljubljenimi izbirami je dopolnilno zavarovanje Triglav, prav ta zavarovalnica prepriča z odlično ponudbo in zanimivimi možnostmi. A pri dopolnilnem zavarovanju ne moremo pričakovati kakšnih velikih razlik med posameznimi zavarovalnicami, v poštev pa pridejo nekateri drugi zanimivi dejavniki, ki lahko vodijo odločitev. Za dopolnilno zavarovanje Triglav se recimo odločajo tisti zavarovanci, ki že imajo sklenjena zavarovanja pri tej zavarovalnici – dobimo namreč zelo ugodne pakete, ki vključujejo več zavarovanj. Glede na to, da je Triglav izredno priljubljena zavarovalnica, največja v Sloveniji, zato njihova ponudba v vsakem primeru privabi veliko pozornosti. 

Izberemo lahko različne pakete, ki jih ima Triglav. Le redko se odločimo le za eno možnost, sploh če gre za dopolnilno zavarovanje, Triglav ima namreč razgibano ponudbo, ki se jo splača izkoristiti. A seveda je možno, da sklenemo tudi zgolj dopolnilno zavarovanje, na ta način dobro izkoristimo svoj denar in dobimo od zavarovanja prav tisto, kar pričakujemo. Vedno lahko računamo na to, da bomo pri ugledni zavarovalnici deležni dobre oskrbe in ne bo kakšnih velikih težav pri uveljavljanju pravic, ki pripadajo zavarovancem.

dodatno-zdravstveno-zavarovanje-1

Vzajemna dopolnilno zavarovanje

Triglav je le ena izmed možnosti, tudi druge zavarovalnice imajo atraktivno ponudbo, ki je zanimiva za velik del interesentov. Če se odločamo za dopolnilno zavarovanje, bomo z zanimanjem pobrskali še po drugi ponudbi, saj ni tako pomembno, za katero zavarovalnico se odločimo – razlike v samem kritju so veliko bolj izrazite pri drugih zavarovanjih, medtem ko pri dopolnilnem bolj cenimo prav odlike posamezne zavarovalnice, ne dejanske ponudbe.

Vzajemna dopolnilno zavarovanje tako ponuja enako kritje kot Triglav. V obeh primerih gre za kritje stroškov, ki lahko nastanejo pri koriščenju storitev nujnega reševanja in zdravljenja. Ti postopki so vključeni v obvezno zavarovanje, a tam kritje ni vedno popolno. V nekaterih primerih nastanejo stroški, ki jih je treba plačati iz lastnega žepa. Prav temu je namenjeno Vzajemna dopolnilno zavarovanje in druga dopolnilna zavarovanja, ki imajo vedno enak namen. To pomeni, da ne moremo pričakovati velikih razlik v samem kritju, lahko pa se zavarovalnice med seboj razlikujejo po drugih lastnostih. Tako še vedno lahko upravičimo recimo odločitev za Vzajemna dopolnilno zavarovanje namesto enakega zavarovanja pri zavarovalnici Triglav. 

So pa razlike praviloma minimalne in pogosto se pač odločimo za tisto zavarovalnico, pri kateri že imamo sklenjena druga zavarovanja. Vseeno se splača pobrskati po ponudbi in primerjati pakete pri različnih ponudnikih. To lahko storimo s pomočjo praktičnih primerjalnikov, kot je dopolnilno-zavarovanje.si. Na spletu imamo vse potrebne podatke o ponudbi zavarovalnic, tako da lahko te možnosti tudi enostavno primerjamo. Če imamo primerjavo na enem mestu, se bomo gotovo lažje odločili za pravo zavarovalnico. Prav tako je možno kar preko spleta ali preko telefona skleniti izbrano zavarovanje, pri čemer nam morda pripadajo še kakšne dodatne ugodnosti – splača se torej pobrskati po različnih možnostih, da ne bomo zamudili kakšne dobre priložnosti, ki jo ponuja Vzajemna dopolnilno zavarovanje ali zavarovanje kakšne druge zavarovalnice.

Nekoliko drugače je pri drugih zavarovanjih. Poznamo še dodatno zavarovanje, pri katerem imajo zavarovalnice tudi primerljivo ponudbo, nato pa srečamo še vrsto drugih zavarovanj, med katerimi lahko izbiramo. Ti paketi se lahko precej razlikujejo, zato se je treba podrobneje seznaniti s ponudbo zavarovalnic.

Kaj ponuja Generali dodatno zavarovanje?

Dopolnilno zavarovanje ima v vsakem primeru isti namen in tudi Generali ponuja enako kritje kot druge zavarovalnice. Lahko pa najdemo tudi Generali dodatno zavarovanje, ki ima razširjeno kritje in presega doseg samega dopolnilnega zavarovanja. Pri teh zavarovanjih se zavarovalnice lahko bolj razlikujejo in splača se najti tisti paket, ki nam najbolj odgovarja. Vsak ima svoje želje in potrebe pri sklenitvi zavarovanja, zato se splača pogledati prav po ponudbi dodatnih zavarovanj.

Generali dodatno zavarovanje je namenjeno tistim, ki želijo imeti širše kritje. Ponuja celovit paket, ki ima zelo dobro kritje za aktiven življenjski slog. Tako ali tako se lahko hitro pripeti kakšna nezgoda in bomo potrebovali posebno oskrbo v zdravstvenem sistemu, a tudi v drugih primerih je dodatno kritje izredno dobrodošlo. Generali dodatno zavarovanje vključuje dopolnilno zavarovanje in odpravlja tveganje za nastanek nepredvidenih stroškov. Poleg tega krije še specialistično obravnavo in posege, tako da ne bo težav pri kakšnih dodatnih storitvah, tudi če te niso nujne. Zelo dobrodošlo je tudi kritje za zdravila, s katerimi lahko ohranjamo svoje zdravje in opravimo uspešno rehabilitacijo. Da z zdravili ne bomo imeli nepotrebnih stroškov, se splača imeti dobro zavarovanje.

Vse, kar nam ponuja Generali dodatno zavarovanje, lahko preverimo na spletnih straneh zavarovalnice. Lahko pa se o ponudbi pozanimamo tudi na https://dopolnilno-zavarovanje.si/generali/, kjer je primerjava zavarovanj različnih zavarovalnic. Tako se bomo gotovo lahko lažje odločali med opcijami, ki jih imamo na voljo. Če dopolnilnemu dodamo še dodatno zavarovanje, postane izbira še bolj zahtevna in kar težko se odločimo za pravo zavarovalnico, če nimamo pregledne primerjave. Ker pa so to zelo priporočljiva zavarovanja, se splača o njih izvedeti kaj več.

Dodatno zdravstveno zavarovanje je vedno zelo priporočljivo

Morda bi si mislili, da dodatnega zavarovanja niti ne potrebujemo. Z nekaj pazljivosti in z dobro preventivo se namreč lahko izognemo večini zdravstvenih težav, tako da ne bomo potrebovali pomoči zdravstvenega sistema. Predvsem imajo tak premislek mladi, ki se za dodatno zdravstveno zavarovanje morda ne odločijo, ker želijo kaj privarčevati. Vsekakor je možno živeti tudi brez takšnega zavarovanja – ne potrebujemo ga, vse dokler se kaj ne pripeti. A takrat je že prepozno in le želimo si lahko, da bi dodatno zdravstveno zavarovanje pravočasno sklenili. Ker nastanejo lahko velike nevšečnosti, predvsem pa veliki stroški, je investicija v zavarovanje razumna odločitev, ki ponuja kar najboljši učinek. To velja tudi za tiste, ki že imajo dopolnilno zavarovanje.

Dopolnilno zavarovanje ne nudi dodatnih storitev in izdelkov, krije le tisto, kar je že vključeno v obvezno zavarovanje. Če želimo dejansko izkoristiti še preostalo ponudbo zdravstvenega sistema, ne da bi se ob tem srečali z velikimi stroški, moramo izbrati dodatno zavarovanje. Tako imamo dobro kritje v primeru raznih poškodb in bolezni, brez skrbi se lahko odločimo tudi za kakšne nenujne posege, s katerimi izboljšamo kvaliteto svojega življenja. To so zelo dobrodošle možnosti, ki jih odpira dodatno zdravstveno zavarovanje. Sklenitev zavarovanja je priporočljiva za vsakogar, tudi če ne pričakujemo kakšnih velikih zdravstvenih težav.

dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje (2)

Dodatno zdravstveno zavarovanje in druge možnosti pri zavarovalnicah

Omenili smo dopolnilno in dodatno zdravstveno zavarovanje, imajo pa zavarovalnice še drugo ponudbo, ki je lahko prav tako zanimiva. Odločamo se med raznimi paketi dodatnih zavarovanj. Predvsem se priporoča izbrati nezgodno zavarovanje, saj nesreča nikoli ne počiva in pametno je imeti zavarovanje za kakšne poškodbe, opekline, zlome, tudi za ugriz psa in za podobne nezgode, ki smo jim vsakodnevno izpostavljeni, a nanje ne pomislimo. Nujno je tudi zavarovanje za tujino, če se odpravljamo na tuje, v ponudbi pa bomo našli še druge zanimive in koristne pakete.

Splošni pogoji